Şoklama Odaları

Gıdaların dondurularak muhafaza edilmesi besin değerlerini en üst düzeyde koruma avantajı sağlar. Bu yöntemde, ürün içindeki su, yaşamsal faaliyetler için uygun fazda bulunmadığından gelişme faaliyetleri ve bozulmalar durma noktasına yaklaşmakta, böylece gıdadaki kalite kayıpları en alt düzeyde gerçekleşmektedir.

Şoklama, dondurarak muhafaza etme yöntemleri arasında en teknolojik, en verimli ve en sağlıklı olanıdır. Gıdayı şoklayarak muhafaza etme işlemi, öncelikle ürünün hızlı bir şekilde -40°C’ye soğutularak hücre özsuyunun hücre zarını çatlatmadan dondurulması ve daha sonra -18°C’de depolanarak bozulmalara neden olan mikroorganizmaların faaliyetlerini en alt seviyeye düşürmeye dayanmaktadır. Şoklama prosesi, gıdanın -40°C’de soğutulduğu şoklama tünellerinde gerçekleşir. Şok tüneli dediğimiz bu uygulamanın en kritik yanı, depoda saklanacak ürünün türüne göre değişebilen hava hızını ve seçilecek şok evaporatörünü oda ölçülerine göre doğru belirlemektir.

SOSYAL MEDYA

İLETİŞİM FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ

  • Adres
    Şerifali Mh. Türker Cd.
    No: 51 34775 Ümraniye
    İstanbul / TÜRKİYE
  • Telefon Numarası
    +90 (216) 466 20 06
  • Fax Numarası
    +90 (216) 313 43 13
  • e-Posta
    info@technowell.com.tr