Haberler

Uzun Süre Kapalı Kalan İşletmelerde Küf Tehlikesi

Covid 19 ile Gelen Küf Sorunu

Nem oranlarının normal değerlerden yüksek olduğu kapalı alan ve işletmelerde nem alma cihazları bir diğer adıyla nem kurutma cihazları kullanılmaktadır. Özellikle havalandırma olmayan kapalı ortamlarda nem değerinin yüksek olması kötü koku ve rutubet oluşumuna sebep olmaktadır.

Hava içerisinde bulunan ve canlı cansız her şeyi olumsuz etkileyen, gereğinden fazla nem insan ve eşya sağlığına zarar vermektedir. Kapalı alanlarda sağlıklı havanın oluşması için belirli seviyelerde nem aralığının sağlanması gerekmektedir. İdeal nem oranının % 50 ile % 55 aralığında olması gerekmektedir. İdeal nem oranı, daha sağlıklı bir hava koşulu oluşturmakla birlikte bazı gıda ve eşyaların da daha uzun ömürlü olmaları için hizmet eder. Nem Alma cihazlarında higrostat adı verilen nem ölçücü araçlar mevcuttur. Higrostat yardımı ile ortamın nem oranı ölçülerek istenilen değere getirilip sağlıklı hava ortamı oluşturulabilmektedir.

Endüstriyel Tip Nem Alma Cihazları spor salonları, sağlık merkezlerinde, seralarda ve gıda depolarında, inşaat sektöründe, beton ve şapların kurutulmasında kullanılır. Mahzen ve müzeler hatta arşivlerin tutulduğu yerlerde de tercih edilmektedir. Özellikle İnşaatı devam eden yapılarda nem kurutma işlemi uygulanarak bitiş süresi kısaltılabilmektedir. Yer kaplama ve boyama gibi inşaatın yapımını izleyen faktörler zemin kurudukça hız kazanmaktadır. 


Koronavirüs
yayılımını azaltmak amacıyla dünyanın birçok ülkesinde AVM’ler, giyim, aksesuar ve takı mağazaları kapatılmıştı. Bu süreçte ABD ve Avrupa dahil dünyanın birçok ülkesinde kilit vurulan mağazalarda havasız kalan ürünler zaman içinde küflendi. Uzun süre kapalı kalan işletmeler sadece AVM’ler olmadı. Sinema salonları, oyun salonları, spor salonları gibi bir çok işletme COVID-19 nedeniyle uzun süre kapalı ve havasız kaldı. Bazı sinema salonundaki koltuklar küf nedeniyle kullanılamaz hale geldi. İşletme zararlarının daha fazla artmaması adına alınabilecek en hızlı ve kolay önlemlerin başında ""Endüstriyel Tip Nem Alma Cihazları” gelmektedir.



Endüstriyel Tip Nem Alma Cihazlarının çalışma prensibi içerisindeki nem alma prosesi sayesinde, ortamın nemli havası evaporatör petekler üzerinden geçirilerek, hava içerisindeki nemin yoğuşması sağlanır. Toplanan bu nemin su haline gelip depolandığı bölgeden drenaj bağlantısı ile dışarıya boşaltma işlemi sağlanır. Nem alma cihazlarını kapalı alanlarda yıllarca güvenle kullanabilir, eşyalarınız için doğabilecek zararların önüne geçebilirsiniz.